Zes gewoonten die uw leven zullen verbeteren

In dit artikel vindt u een reeks gewoonten die u kunnen helpen een gezonder leven te leiden en die niet alleen gericht zijn op diëten of goede wensen.

Zes gewoonten die uw leven zullen verbeteren
Zes gewoonten die uw leven zullen verbeteren. Jared Rice / Unsplash

In de meeste gevallen hebben we de neiging om tijdens kerstfeesten en -evenementen al die gewoonten te verwaarlozen die we het afgelopen jaar hebben gesmeed, terwijl we begrijpen dat we een evenwicht moeten zoeken en het niet moeten zien als een snelle uitweg of een straf.

In dit geval zou een van de eerste fouten zijn dat wij ons willen onderwerpen aan een extreem eetplan om zo snel mogelijk de calorieën kwijt te raken die wij hebben binnengekregen, aan een fadet beginnen of aan een ander gedrag dat onze gezondheid in gevaar brengt. We moeten begrijpen dat het belangrijkste dan is om dat evenwicht te zoeken en opnieuw te beginnen, maar het oorspronkelijke idee is om dat evenwicht nooit op te geven.

Goede gewoonten, optimale gezondheid

In dit artikel vindt u een reeks gewoonten die u kunnen helpen een gezonder leven te leiden en die niet alleen gericht zijn op diëten of goede wensen.

Ga naar een voedingsdeskundige

Om een eetplan op te stellen dat aan uw behoeften voldoet.

Natuurlijke voedingsmiddelen consumeren

De consumptie van bewerkte en ultrabewerkte producten verminderen, een evenwicht vinden in de consumptie van fruit, groenten, peulvruchten, zuivelproducten, dierlijke voedingsmiddelen en vetten.

Een juiste slaapdiscipline hebben

Stel een regelmatig schema op voor het slapen gaan en het wakker worden, vermijd overmatig alcoholgebruik 4 uur voor het slapen gaan, en rook niet, vermijd cafeïne 6 uur voor het slapen gaan, dit omvat koffie en sommige soorten thee.

Andere punten zouden zijn om te zoeken naar een geschikte temperatuur in de kamer, zo veel mogelijk licht te elimineren, dit begrepen omdat er hormonen zijn die 's nachts worden afgescheiden in de aanwezigheid van duisternis, onder andere en daarom is het belangrijk om 6 tot 8 uur per dag te slapen, dit voor volwassenen, met voldoende rust is niet hetzelfde ik ging slapen maar rustte niet uit om te slapen en uit te rusten.

Lichamelijke activiteit

De nieuwe richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie over lichaamsbeweging en sedentaire gewoonten in 2021 bepalen dat volwassenen gedurende de week minimaal 150 tot 300 minuten aerobe lichaamsbeweging van matige intensiteit moeten verzamelen, of minimaal 75 tot 150 minuten aerobe lichaamsbeweging van krachtige intensiteit, of een gelijkwaardige combinatie van activiteiten van matige en krachtige intensiteit.

Volwassenen moeten ook twee of meer dagen per week deelnemen aan spierversterkende activiteiten van matige of hogere intensiteit om alle belangrijke spiergroepen te trainen.

Drinken van water

Dit is vastgesteld op ongeveer 1,5 tot 2 liter, maar dit varieert ook sterk per gewicht en het aantal calorieën dat u op een dag verbruikt, naast andere factoren.

Geestelijke gezondheid

Dit omvat psychologisch, emotioneel en sociaal welzijn, wat tot op zekere hoogte samengaat met het verminderen van stress, aangezien stress belangrijke veranderingen in ons organisme teweegbrengt die zowel onze gezondheid als onze voeding beïnvloeden.

Daarom zijn vrijetijdsactiviteiten zoals dansen, zingen, naar muziek luisteren, schilderen, wandelen, nieuwe plaatsen en mensen ontmoeten, enz. van essentieel belang, naast de activiteiten die al in de vorige punten zijn genoemd. Een positieve en veerkrachtige houding ten opzichte van de situaties die ons dagelijks overkomen, is een ander belangrijk punt om een evenwichtige geestelijke gezondheid te behouden.

Als laatste punt, vergeet niet dat het heel belangrijk is om niet alleen het lichaam maar ook de ziel te voeden.