Wat is het verschil tussen Cancún en Playa del Carmen?

Hoe moet ik een keuze maken tussen de beste strandbestemming in Quintana Roo, Cancún en Playa del Carmen? Wij helpen u daarbij.

Wat is het verschil tussen Cancún en Playa del Carmen?
Riviera Maya. Humphrey Muleba / Unsplash

De Mexicaanse Caraïben hebben indrukwekkende ruimten, vooral als we het hebben over paradijselijke stranden, maar het is niet gemakkelijk om maar één bestemming te kiezen. Tussen Playa del Carmen en Cancún is het een spannende strijd, want beide hebben interessante attracties. Als u op zoek bent naar het beste alternatief, zal het volgende u helpen om dit dilemma op te lossen.

Bij het plannen van uw volgende reis naar de prachtige streek van de Riviera Maya moet u rekening houden met het soort toerisme dat uw voorkeur geniet; als u houdt van ecotoerisme, ontspanningstoerisme, u bent op zoek naar culturele bezienswaardigheden of u geeft de voorkeur aan feesten, dan kunt u beslissen wat voor u het beste alternatief is tussen Playa del Carmen en Cancún.

Cancun

Cancún is een bestemming die de moeite waard is om te leren kennen en van te genieten, want wie u ook bent met uw gezin, vrienden of partner, de prachtige stranden zullen u niet teleurstellen. Een andere belangrijke attractie zijn de grote hotelcomplexen waar de all-inclusive arrangementen uw beste alternatief zullen zijn, naast het genieten van de faciliteiten zult u kunnen genieten van de meest bezochte regio's van de stad. Er zijn veel bezienswaardigheden in Cancún, of u nu een dagje naar de eilanden in de buurt wilt, de archeologische vindplaatsen van de Maya's wilt bezoeken of een rondleiding wilt langs de beste mondaine plaatsen.

Playa del Carmen

Playa del Carmen daarentegen is een bestemming die als ergens in het midden kan worden beschouwd, want naast bestemmingen speciaal voor luxetoerisme zijn er ook andere die veel voordeliger zijn, iets wat een geweldige optie kan zijn voor jonge en avontuurlijke reizigers. In Playa del Carmen vindt u exclusieve resorts, restaurants en nachtclubs die u een andere ervaring zullen bieden, maar u vindt er ook hostels en restaurants voor alle budgetten.

De beste strandbestemming is de bestemming die past bij de reiservaring die u wilt hebben in de prachtige Mexicaanse Caraïben en als u op zoek bent naar een scala aan mogelijkheden, is Playa del Carmen het beste alternatief voor u. In de sterrenbestemming Riviera Maya vindt u niet alleen opties afhankelijk van uw budget, maar zijn er ook ruimtes met een jeugdige vibe en andere waar de natuur de hoofdrol speelt, alles op één plek.