Upptäck den vackraste stranden i Playa del Carmen

Playa del Carmen har stränder som ingen annan, men det finns en som stjäl resenärernas hjärtan. Vi presenterar den för dig.

Upptäck den vackraste stranden i Playa del Carmen
Upptäck den vackraste stranden i Playa del Carmen Jorge Fernández Salas / Unsplash

Det går inte att förneka att det i Playa del Carmen finns många stränder som skulle kunna vinna priset för den vackraste. Om du är i Playa del Carmen vill vi berätta att det finns en kust som du inte får missa.

Vi vill varna dig för att detta inte är en tävling, utan ett urval av de stränder som har de bästa åsikterna och recensionerna från resenärer och den ojämförliga skönhet som vi har bevittnat.

Vi ska vara ärliga: det har varit svårt att välja strand, men vi var tvungna att göra det. Det finns alltid något att göra i Playa del Carmen, men om du letar efter den perfekta stranden ska du komma ihåg att de blåaste stränderna ligger strax utanför centrum.

Playa del Carmens vackraste strand ligger cirka 15 kilometer från centrum, på motorvägen Playa del Carmen-Cancun, och är känd som Playa Maroma, en strandklubb i hotellet med samma namn. När vi säger att den är vacker överdriver vi inte, dess vatten har en sådan kristallin färg att det känns som om du är någonstans i Karibien, den vita sanden och de låga svallvågorna gör att du kan simma utan att vara orolig.

För att komma in på denna strand måste man förstås betala en inträdesavgift på 200 pesos. Men du kan få tillbaka din entréavgift på beach club-restaurangen, så det är ingen stor sak. Det är en perfekt kust för att tillbringa otroliga dagar eller nätter med familjen, som par eller ensamma eller med vänner, mycket nära det koncessionerade hotellet, med alla bekvämligheter som resenärer behöver för att ha en bra tid.

Tänk dock på att den ligger långt från staden, så om du vill röra dig i Playa del Carmen är det bästa alternativet en strand i staden. Du kan ta dig till Punta Marona med taxi eller buss för 20-35 pesos. När du anländer släpper pendeln av dig utanför strandklubben. Du måste gå i cirka 15 minuter längs en stig till stranden.

På området finns vattenshower, båtturer och, om du vill, turer i Sahara-stil på hästar eller kameler. Som om det inte vore nog finns det korallrev längs hela kusten som du kan besöka på båtarna som tar dig förbi kusten.

Du bör notera följande

Det är en strandklubb 20 minuter från Playa del Carmen.
Det finns aktiviteter på land och till sjöss: motorbåtar, snorkling, dykning, jetski, fallskärmsutflykter och katamaranutflykter vid solnedgången.
Det finns inget tillträde för allmänheten.