Surfstränder i Los Cabos

Los Cabos är ett resmål i Mexiko med idealiska platser för att utöva surfing. Eller om du vill uppleva en av de senaste trenderna.

Surfstränder i Los Cabos
Surfstränder i Los Cabos. Jeremy Bishop / Unsplash

Surfare på alla nivåer reser traditionellt till Los Cabos, eftersom det är ett resmål som har fantastiska stränder för att utöva denna sport. Om du är en vågälskare eller om du är intresserad av att lära dig och utöva surfing delar vi med dig en lista över stränder där du kan utöva denna sport beroende på din erfarenhetsnivå.

Nybörjare

För dem som precis har börjat surfa finns Acapulquito-stranden i San Jose del Cabo, som har små och lugna vågor. Här kan du ta lektioner i surfing och det finns flera alternativ att välja mellan längs stranden.

Medelnivå

Tack vare att stranden Los Cerritos är lättillgänglig är den en av de mest populära platserna för surfare i Los Cabos. Den här platsen i Todos Santos har en strand och en point break, vilket gör den idealisk för nybörjare och surfare på mellannivå.

Avancerad

För idrottare som vill ha en utmaning finns Monumentos strand med flera brytningar och stenar att undvika. Platsen ligger 10 minuter från Cabo San Lucas centrum, framför The Cape Hotel, och om du inte vill surfa kan du beundra den vackra utsikten över El Arco.

Expert

För de mer erfarna surfarna finns La Pastora-stranden en timme från Cabo San Lucas i riktning mot Todos Santos. Även om platsen är lite gömd är den värd ett besök för surfare som vill ha en stor utmaning tack vare de enorma vågorna och den steniga botten.

Annan verksamhet

Om du vill uppleva en av de nyaste trenderna kan du även prova flyboarding, som är en kombination av surfing och jetski. Här kan du njuta av utsikten över Los Cabos stränder genom att sätta dig på en skateboard med två vattenstrålar som lyfter dig så högt att det känns som om du flyger. Om du föredrar att koppla av och bada har destinationen också 22 stränder med blå flagg som är lugna och tysta och där du också kan snorkla.