Playa del Carmen, ett fantastiskt resmål i Mexiko

Om du vill komplettera stranden, solen, sanden och nattlivet är detta det bästa alternativet. I Playa del Carmen kan du njuta av båda.

Playa del Carmen, ett fantastiskt resmål i Mexiko
Playa del Carmen, ett fantastiskt resmål i Mexiko Rafael Cisneros Méndez / Unsplash

Playa del Carmen är hjärtat av ett av Mexikos viktigaste turistområden, Riviera Maya, vilket gör det till ett utmärkt val för en semester. Denna pittoreska strand är en av de mest kända i Mexiko, och dess strategiska läge är en idealisk utgångspunkt för att besöka alla de skatter som Maya Rivieran har att erbjuda.

Förr i tiden var det en by som hette Xaman Há, där en grupp fiskare bodde, och i dag är det en kosmopolitisk strandstad. Playa del Carmen erbjuder sina besökare ett oändligt antal alternativ att njuta av under sin vistelse. Det breda gastronomiska utbudet och de många olika boende- och underhållningsalternativen gör staden till en av tusentals människors favoritresmål.

Playa del Carmen erbjuder en trevlig och modern miljö med palmer och korallrev som är värda att besöka. Staden med sina paradisiska stränder erbjuder också underhållning för alla smaker. Det livliga nattlivet kommer också att imponera på dig tack vare den stora Quinta Avenida med långa kvarter av butiker, klubbar och restauranger.

Vad man kan göra i Playa del Carmen

Du kan njuta av den rika historia som omger Mexiko tack vare den gamla mayacivilisationen, vilket du kan se i de olika arkeologiska ruinerna som omger landet.
Playa del Carmen är ett verkligt paradis för naturälskare. Du kan dyka och till och med åka färja för att se den rika faunan och floran.
Om du är naturälskare är detta en idealisk plats, eftersom denna förtrollande plats har en park som är ett världsarv.
Om du är ute efter avkoppling kan du välja massage och spa-sessioner som erbjuds av olika hotell. Ett bad och en solbränna i någon av hotellets olika anläggningar är en fantastisk upplevelse.
Utforska underjordiska grottsystem, så kallade cenotes. Simma, dyka, snorkla. Planera för att hyra en fiskebåt eller en jetski, kort sagt, det finns oändligt många alternativ som bör utnyttjas maximalt.

Ett resmål med mycket dag- och nattliv

En annan egenskap som gör att Playa del Carmen sticker ut mest är att det är en dynamisk stad där det finns mycket att se och göra. Från förtrollande stränder, magnifika cenotes, nöjesparker, nattliv och mycket mer. Ett annat plus för Playa del Carmen är den spektakulära Quinta Avenida som samlar shoppingcenter, restauranger, kaféer, barer, hantverk och de mest exklusiva märkena.

Detta vackra resmål anses vara ett av de bästa resmålen för att njuta fullt ut av en festlig atmosfär som aldrig tar slut. Det räcker att våga utforska varje hörn av Playa del Carmen, som kan utforskas med jeep, häst, cykel eller till fots. För att inte tala om vattensporter som dykning och snorkling för att beundra korallrevets underverk, det näst största i världen.

Du har också möjlighet att välja mellan alla typer av boende, från små stugor till de mest lyxiga hotellen. Vare sig du planerar för en familj, vänner eller ett par, hittar du i Playa del Carmen den bästa underhållningen för alla smaker.

De mest intressanta sakerna att göra

Besök Parque de Fundadores, där Mayaportalen, stadens symbol, ligger.
Simma i en av de hundratals cenotes. Ett måste är den underjordiska grottan Chaak Tun. Att dyka i det kristallklara vattnet är en oförglömlig upplevelse.
Simma med valhajar. Det är en fantastisk upplevelse som du kan uppleva på detta förtrollande resmål.
Njut av nattlivet. Dansa, ta en drink, se en föreställning. Alla dessa alternativ finns på ett och samma ställe.
Dykning och snorkling. Det finns en oändlighet av alternativ. Det finns fantastiska platser där du kan göra dem och där du får en unik upplevelse.
Besök de bästa platserna. I Playa del Carmen finns det gott om stränder för alla smaker eftersom det bland de olika nyanserna av blått och sand finns en del isolerade stränder och andra som är omgivna av otroliga palmer. Andra har ett rev bara några meter bort.
Att hitta de bästa stränderna är ett äventyr, eftersom de alla har sina egna unika egenskaper. Till exempel Punta Esmeralda, Playacar, Xpu Ha, Xcacel, för att nämna några.
Tillbringa dagen på en nöjespark. Här hittar du cenotes, grottor, cykling, snorkling, djungel och mycket mer adrenalin.
Flyg över Karibiska havet från Playa del Carmen på en parasailingflygning. Utan tvekan en oförglömlig upplevelse.
Planera att besöka Maya-ruinerna eftersom det finns många i området och det kan vara ett utmärkt alternativ att besöka i grupp.

Betalning av besöksskatt

När du besöker Quintana Roo bör du vara medveten om att du måste betala en turistskatt. I tre superenkla och snabba steg kan du göra det direkt.

Visitax-skatten tas ut av delstaten Quintana Roo i Mexiko och gäller för alla utländska besökare som är äldre än fyra år. Det krävs endast för dem som har för avsikt att besöka staten som turister.

Det rekommenderas starkt att betala Visitax-skatten online eftersom processen är enkel och du behöver bara ett giltigt pass, en e-postadress och ett kreditkort.

När du har betalat får du en betalningsbekräftelse och en streckkod per post som du kan visa upp för myndigheterna. Om du har några frågor finns en kundtjänst tillgänglig dygnet runt för att hjälpa dig.

Detta är ett fantastiskt resmål som passar alla typer av turister som älskar äventyr, strand, sport, nattliv och god mat. Det varma klimatet, lokalbefolkningen och det utmärkta läget gör Playa del Carmen till en unik skatt som föredras av tusentals turister som föredrar att besöka den mexikanska karibiska kusten.