Åhman och Hellvig försöker återta sin Tepic-tron

Svenska mästarna Åhman/Hellvig kämpar sig tillbaka och når final i Tepic! De möter den brasilianska duon Souto/Loyola i en kamp om beachvolleybollens ära. Vem kommer att regera under den mexikanska solen?

Åhman och Hellvig försöker återta sin Tepic-tron
Två svenska beachvolleybollspelare, Åhman och Hellvig, gör high five i triumf. Bild: CONADE

Det svenska beachvolleylaget David Åhman/Jonatan Hellvig tog sig till final i Elite 16 Tepic 2024 World Tour och på söndag möter de den brasilianska duon George Souto/André Loyola för att försöka försvara sin titel från förra året, medan schweizarna Tanja Hüberli och Nina Brunner samt holländarna Katja Stam och Raïsa Schoon tävlar om damernas titel.

De regerande monarkerna och tvåan på världsrankingen hade en komplicerad utmaning mot tyskarna Clemens Wickler och Nils Ehlers, sjua i världen och som hade dem på randen till eliminering; Men den svenska duon tog till sina spektakulära kombinationer för att vinna 2-1 (21-18, 18-21 och 20-18), i en sammanstötning som fick publiken att skaka.

Sydamerikanerna fick sin biljett till den avgörande duellen efter att ha besegrat turneringens sensationspar med 2-1 (19-21, 21-15 och 15-12), bestående av kubanerna Noslen Díaz och Jorge Alayo, som etablerade sig som favoriter hos den mexikanska allmänheten för sina otroliga segrar mot tjeckerna Ondrej Perusic och David Schweiner, världsmästare i Tlaxcala 2023, och mot de erfarna spanska olympierna Pablo Herrera/Adrián Gavira.

Herrarnas final kommer att vara den som avslutar den framgångsrika tävlingen i Amado Nervo Auditorium, kl. 17.30 (central Mexiko-tid). Medan konfrontationen för bronsmedaljen kommer att vara kl. 2:30 (TCM).

Den första platsen kommer att få 1 200 poäng för världsrankingen, den andra platsen 1 000, den tredje platsen 1 000 och den fjärde platsen 900, enheter som kommer att vara transcendentala i den sista sträckan av processen mot de olympiska spelen i Paris 2024.