Vad är skillnaden mellan Cancun och Playa del Carmen?

Hur bestämmer man sig för vilken som är den bästa stranddestinationen i Quintana Roo med Cancun och Playa del Carmen? Vi hjälper dig att göra det.

Vad är skillnaden mellan Cancun och Playa del Carmen?
Riviera Maya. Humphrey Muleba / Unsplash

Mexikanska Karibien har imponerande områden, särskilt när man talar om paradisiska stränder, men det är inte lätt att bestämma sig för ett enda resmål. Mellan Playa del Carmen och Cancun är konkurrensen ganska hård eftersom båda har intressanta attraktioner. Om du letar efter det bästa alternativet kan följande hjälpa dig att lösa detta dilemma.

När du planerar din nästa resa till den vackra regionen Riviera Maya måste du ta hänsyn till vilken typ av turism du föredrar; om du gillar ekoturism, avkopplingsturism, letar efter kulturella sevärdheter eller föredrar att festa, kan du avgöra vilket som är det bästa alternativet för dig mellan Playa del Carmen och Cancun.

Cancun

Cancun är ett resmål som är värt att besöka och njuta av, för oavsett vem du är med din familj, dina vänner eller din partner kommer du inte att bli besviken på de vackra stränderna. En annan av dess huvudattraktioner är de stora hotellkomplexen där all-inclusive-paketerbjudanden är ditt bästa alternativ, och du kan njuta av dess faciliteter och de mest besökta områdena i staden. Det finns många sevärdheter i Cancun, oavsett om du vill besöka de närliggande öarna under en dag, besöka Mayas arkeologiska utgrävningar eller ta en tur till de mest fashionabla platserna.

Playa del Carmen

Playa del Carmen å andra sidan är ett resmål som kan anses ligga någonstans mittemellan, och förutom destinationer som är särskilt avsedda för lyxturism finns det också andra som är mycket mer ekonomiska, något som kan vara ett bra alternativ för unga och äventyrslystna resenärer. I Playa del Carmen hittar du exklusiva semesterorter, restauranger och nattklubbar som erbjuder dig en annorlunda upplevelse, men du kan också hitta vandrarhem och restauranger för alla budgetar.

Det bästa strandresmålet är det som passar den reseupplevelse du vill ha i det vackra mexikanska Karibien och om du letar efter en rad olika möjligheter är Playa del Carmen det bästa alternativet för dig. På stjärndestinationen Riviera Maya hittar du inte bara alternativ som beror på din budget, utan det finns också platser med en ungdomlig atmosfär och andra där naturen är huvudpersonen, allt på ett och samma ställe.