Komplett guide till valskådning i Los Cabos

Om du vill se grå- och knölvalar är Los Cabos det perfekta resmålet för att träffa dem.

Komplett guide till valskådning i Los Cabos
Komplett guide till valskådning i Los Cabos David Nieto / Unsplash

År efter år ger sig grå- och knölvalar ut på en resa som tar dem till Mexikos kust och blir ett spektakel som man inte får missa. Denna naturhändelse är en händelse av kolossal storlek som resulterar i ofattbara vykort. För att få vara en del av detta spektakel måste man ta hänsyn till flera aspekter, så vi presenterar en komplett guide för valskådning i Los Cabos.

Den viktigaste är säsongen, den bästa tiden för valskådning är från december till april. Även om det är en lång tidsperiod är det viktigt att boka turer, hotell och andra aktiviteter i förväg på grund av efterfrågan och den tillåtna kapaciteten.

Att ta bilder och videor är ett måste, så det är rekommenderat att ha med sig tillräckligt med batterier eller uppladdningsbara batterier till mobiltelefonen. Sannolikheten att vindar når båtarna är stor, så för mobiltelefoner som inte tål vatten är det nödvändigt att ha med sig en genomskinlig plastpåse för att täcka dem.

Om du föredrar att njuta av ögonblicket och inte oroa dig för bilderna finns det många turer som erbjuder video- och fotografering. Vi rekommenderar bekväma kläder, solskydd, solglasögon och något som skyddar huvudet mot värmen. Solen på besökarna och havsbrisen är en konstant faktor som måste beaktas.

Naturen har inget manuskript, så att vara uppmärksam hela tiden är nyckeln till att se valarnas spontanitet på deras resa. Var beredd på att inte bara se jättarna i rörelse, utan också se deras kalvar och andra djur som simmar på samma vågor, till exempel valhajar.

Respekt för djuren och det utrymme de bor i är obligatoriskt. Guiderna och researrangörerna är experter på aktiviteten, och det är viktigt att lita på deras råd och rekommendationer under resan för att kunna njuta av stunden.