Complete gids voor walvissen kijken in Los Cabos

Als u grijze en bultrugwalvissen wilt zien, is Los Cabos de ideale bestemming om ze te ontmoeten.

Complete gids voor walvissen kijken in Los Cabos
Complete gids voor walvissen kijken in Los Cabos David Nieto / Unsplash

Jaar na jaar ondernemen grijze en bultrugwalvissen een reis die hen naar de Mexicaanse kusten brengt en die een niet te missen spektakel wordt. Deze natuurgebeurtenis is een gebeurtenis van kolossale omvang die onvoorstelbare ansichtkaarten oplevert. Om deel uit te maken van dit spektakel is het noodzakelijk om met verschillende aspecten rekening te houden, daarom presenteren wij een complete gids voor walvisspotten in Los Cabos.

Het belangrijkste is het seizoen, de beste tijd om walvissen te spotten is van december tot april. En hoewel dit een aanzienlijke periode is, is het van essentieel belang om tours, hotels en andere activiteiten van tevoren te boeken in verband met de vraag en de toegestane capaciteit.

Het maken van foto's en video's is een must, dus het is aan te bevelen voldoende batterijen mee te nemen, of zelfs oplaadbare batterijen voor uw mobiele telefoon zijn meer dan nuttig. De kans dat briesjes de boten bereiken is groot, dus voor mobiele telefoons die niet tegen water kunnen, is het noodzakelijk een doorzichtig plastic zakje mee te nemen om ze af te dekken.

Als u liever van het moment geniet en zich geen zorgen maakt over de foto's, zijn er veel tours die de service bieden van het nemen van video's en foto's. Wij raden u aan comfortabele kleding te dragen, zonnebrandcrème, een zonnebril en iets om uw hoofd tegen de hitte te beschermen. De zon op de bezoekers en de zeewind is een constante waar rekening mee moet worden gehouden.

De natuur kent geen draaiboek, dus altijd oplettend zijn is de sleutel om de spontaniteit van de walvissen op hun reis te zien. Wees voorbereid om niet alleen de reuzen in beweging te zien, maar ook hun kalveren en andere dieren die op dezelfde golven zwemmen, zoals walvishaaien.

Respect voor de dieren en de ruimte die zij bewonen is verplicht. De gidsen en touroperators zijn experts in de activiteit, vertrouwen op hun advies en aanbevelingen tijdens de reis is de sleutel tot het genieten van het moment.